Cattery

Informatie
Maak een afspraak

Welkom in de wonderlijke wereld van onze cattery Wonderful Treatment!

Wij zijn gevestigd in Koningshooikt (deelgemeente van Lier), provincie Antwerpen in België.

Momenteel hebben wij 4 Brits kortharen waarvan 3 poezen en 1 kater. U kan ze allemaal bewonderen in de sectie ‘onze poezen’ en ‘onze katers’! De Britjes hebben een zeer lief en zachtaardig karakter en kunnen het prima met elkaar vinden. Met veel liefde, geduld en de nodige kennis, doen we er alles aan om gezonde, mooie en sociale Britjes te kweken. De kittens zullen in onze woonkamer opgroeien om hen optimaal te socialiseren en te laten wennen aan het dagdagelijkse leven.

De ouderdieren zijn getest op HCM (erfelijke hartziekte), PKD (erfelijke nierziekte), FELV (kattenleukemie) en FIV (kattenaids). Ook krijgen ze jaarlijks een inenting tegen leucose, katten- en niesziekte en worden regelmatig ontwormd. Wij laten ons deskundig bijstaan door dierenarts An Pieters te Berlaar. De HCM en PKD test laten wij uitvoeren door dierenarts cardioloog Veronique Liekens.

Tegen de tijd dat onze lievelingen het nest verlaten zijn ze minstens 13 weken oud, mooi gesocialiseerd en in het bezit van een Europees paspoort. Ook zijn ze tweemaal ingeënt en driemaal ontwormd, voorzien van een ID chip en zullen ze gecastreerd/gesteriliseerd zijn. Ook krijgen ze een leuk kittenpakket en de nodige informatie mee die de nieuwe eigenaars nodig hebben om hun nieuw gezinslid optimaal te kunnen huisvesten.

Kleine kittentjes groeien uit tot flinke beren en horen een jarenlange huisgenoot te zijn, die ook al die tijd de nodige aandacht en verzorging vragen. Mocht u ook de microbe te pakken hebben, heb je interesse om een kitten te adopteren, raden wij u aan zeker ons kittenbeleid goed door te lezen. Graag willen wij u vervolgens beter leren kennen, om zo een idee te hebben hoe onze lievelingen hun toekomst eruit zal zien.

Cattery Wonderful Treatment is erkend en geregistreerd als hobbykweker bij het FOD dierenwelzijn van de Belgische Federale Overheid met erkenningsnummer HK20106314 vanaf 08/04/2019 en lid bij V.Z.W. European Cat Association (ECA) vanaf 26/12/2019.
Veel kijk – en leesplezier op onze website!

KITTENBELEID

Het doel van onze cattery is in de eerste plaats het kweken van gezonde, sociale en aanhankelijke Brits kortharen. Daarom hebben we voor onszelf, maar ook voor de nieuwe eigenaars een beleid opgesteld waaraan we ons strikt wensen te houden. Het is niet om mensen af te schrikken maar volledig in het teken van het welzijn van de kittens die bij ons hun nestje verlaten. We nodigen u dus graag uit om ons kittenbeleid grondig na te lezen alvorens uzelf op de wachtlijst te plaatsen.

U vindt hier wat meer informatie terug omtrent het reserveren/kopen van een kitten en over wat wij belangrijk vinden wat betreft hun nieuwe thuis. Zoals de meeste cattery’s werken wij met een verkoopscontract. Het contract biedt u als koper o.a. de garantie dat u een raszuivere en gezonde Brits korthaar aankoopt, voorzien van een Europees paspoort, stamboom, helemaal in orde met alle vaccins, ontworming,… en deze zullen gesteriliseerd/gecasteerd zijn. Het geeft ons als verkoper ook de zekerheid dat onze kittens in een gouden mandje terecht komen.

 

Kitten bezoeken

Tijdens de eerste weken is een kitten heel kwetsbaar en vatbaar voor ziektes van buitenaf. We willen hier dan ook geen risico’s nemen en ontvangen pas een kittenbezoek vanaf dat ze 6 weken oud zijn. Zo heeft de moederpoes ook voldoende rust om haar kleintjes te verzorgen. Er kan vóór het eerste bezoek GEEN optie genomen worden op een kitten. LET OP: Bij kittenbezoek vragen wij met aandrang om GEEN andere cattery’s te bezoeken op dezelfde dag. U kan immers, zonder het zelf te weten, op deze manier een virus of ziekte binnenbrengen met alle gevolgen van dien voor onze kwetsbare kittens. Kittenbezoeken worden op afspraak ingepland.

Kitten reserveren

Bent u overtuigd na het zien en knuffelen van één van onze kittens? Dan is het mogelijk om deze te reserveren. Er moet dus eerst een bezoek geweest zijn alvorens je kan overgaan naar deze stap! Bij het reserveren van een kitten, vragen we u om een voorschot. Hiervan wordt een bewijsje opgemaakt en door beide partijen ondertekend. U krijgt hiervan één exemplaar mee naar huis. Zo bent u als koper zeker van de reservatie van het kitten. Als fokker behouden wij steeds het recht om iemand een kitten te weigeren of een reeds gereserveerd te annuleren en dit in het belang van het welzijn van onze kittens. Een annulatie komt natuurlijk slechts in zeldzame gevallen voor. Bij annulatie door ons, ontvangt u het betaalde voorschot terug. Indien u zelf afziet van uw kitten, dan verliest u echter wel het door u betaalde voorschot.

Kitten ophalen

Bij het ophalen van uw kitten na de leeftijd van 13 weken wordt door beide partijen het verkoopscontract ondertekend. Dit contract wordt in twee exemplaren opgemaakt, ééntje voor elke partij. Het resterende bedrag moet voor u het kitten komt ophalen op de rekening van Wonderful Treatment staan. U krijgt dan ook het garantiecertificaat mee, opgelegd vanuit FOD Dierenwelzijn. Elk kitten wordt, voordat ze hun nestje verlaten, nog eens een laatste keer klinisch nagekeken door onze dierenarts An Pieters te Berlaar. Jullie Brits bolletje krijgt bij het afhalen ook een kittenpakket mee naar huis. Maar daar stopt het niet bij ons, wij zullen u blijven met raad bijstaan als u deze wenst! Wij staan steeds paraat om al uw vragen te beantwoorden, graag zelfs!

Wat verwachten wij van u?

Het belangrijkste is uw tijd, geduld en veel liefde. Ook al is een Britje niet altijd een schootzitter, toch vinden ze het heerlijk om geaaid te worden en aandacht te krijgen; het zijn lieve knuffelbeertjes. We vinden het ook wel een must dat onze Britjes niet vrij buitenlopen, in een afgesloten tuin of kattenren kan natuurlijk wel. Dit vooral in het belang van hun veiligheid en gezondheid. Ze zijn namelijk heel lief en sociaal waardoor ze makkelijk kunnen meegenomen worden door mensen die zo’n prachtige Brit ook wel zouden willen. Verder zijn ze het als kittens ook absoluut niet gewoon om op straat en/of in het verkeer te leven.

Uiteraard hopen we ook dat jullie onze goede zorgen verderzetten: ze jaarlijks laten vaccineren, ontwormen, regelmatig beschermen tegen vlooien en teken, kwaliteitsvolle voeding aanbieden, vers drinkwater geven, genoeg krab- en slaapgelegenheden aanbieden, altijd voorzien van een propere kattenbak (elke dag of om de dag scheppen en om de zoveel tijd volledig verversen is een must voor een gelukkige en gezonde kat),…

Als laatste puntje horen we natuurlijk ook nog graag eens hoe ze het stellen bij jullie, dus enkele fotootjes zo nu en dan, daar maak je ons heel gelukkig mee!

Een heel belangrijk punt dat wij nog graag benadrukken is, dat als u door één of andere reden niet meer in staat bent voor het kitten of reeds volgroeide poes/kater, die u bij ons aangekocht heeft, te zorgen deze terug naar de cattery te brengen. Wij willen niet dat één van onze nakomelingen in het asiel terecht komt en zorgen graag persoonlijk voor een ander gouden mandje.

Slotwoord

Het lijkt misschien allemaal een beetje streng en veel informatie, maar ons kittenbeleid dient zeker niet om u af te schrikken, integendeel. We willen enkel dat onze kittens ook bij hun nieuwe baasjes hun luxe leventje kunnen voortzetten. Omringd door lieve baasjes die hen de tijd en zorgen kunnen bieden die ze verdienen. U bent uiteraard steeds welkom, op afspraak, in onze cattery voor meer informatie of om eens een kijkje te komen nemen. Voor meer info kan je me steeds contacteren, liefst via Whatsapp op het nummer 0032479602644 of via het contactformulier op de website.

Alle rassen welkom

Vol liefde en beste zorgen

Professionele Trimster

Contacteer mij

13 + 9 =