TRIMSALON

Informatie
Maak een afspraak

Praktische tips & huisregels

  • Zorg dat de hond uitgelaten is voordat U hem naar het trimsalon brengt.
  • Breng de hond nooit met een volle maag.
  • Breng de hond aangelijnd naar het trimsalon.
  • Bespreek eventuele medische problemen, loopsheid, agressief gedrag,… zodat hier rekening mee kan gehouden worden.
  • Het is handig te weten of Uw hond ooit al eens een trimsalon bezocht heeft.
  • Op tijd komen is voor beide partijen leuk!
  • Maak tijdig Uw afspraak of eenvoudig: leg na elk bezoek Uw volgende datum vast.
  • Zorg dat de hond vlovrij is, dit om de kosten te drukken.

Belangrijste tip: hoe beter U de hond onderhoudt, hoe minder Uw bezoek aan het trimsalon kost!

Bent u niet tevreden? Vertel het mij. Ben je wel tevreden, vertel het anderen!

Behandelingen

Honden komen naar het trimsalon voor een extra goede kam- en borstelbeurt, maar ook om verlost te worden van klitten. Langharige honden moeten, door stof en vuil, sneller behandeld worden. Maar ook kortharige honden, mogen een paar keer per jaar verzorgd worden. Tijdens de ruiperiode is dit geen overbodige luxe. Dode hare kunnen dan eenvoudig verwijderd worden. Bij elke soort vacht wordt een gepaste shampoo gebruikt. Dit is belangrijk voor zowel de huid, het haar, als het vermijden van allergie en jeuk.

 

Vachtafhankelijke afwerking

Trimhonden: de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dit wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De vacht kan alleen geplukt worden als deze “rijp” is. Het plukken is dan niet pijnlijk en zo wordt de hond op de meest natuurlijke wijze met zijn vachtwisseling geholpen. Als een ruwharige hond niet geplukt wordt, kan de huid onder het overtollige haar, gaan jeuken. De meeste plukhonden komen twee à vier keer per jaar naar het trimsalon.

Knip-/scheerhonden: Bij deze trimtechniek wordt het haar alleen ingekort. De haarwortel blijft in de huid zitten. Het enige verschil tussen knippen en scheren is de lengte van de vacht die blijft staan. Voor het scheren gebruikt men speciale hondentondeuses met verwisselbare scheerkoppen, waarmee verschillende haarlengten kunnen worden geschoren. Voor het in model knippen van de hond worden rechte, kromme of effileerscharen gebruikt. Afhankelijk van de vacht en de gewenste lengte wordt gekozen voor knippen of scheren. Vaak is het een combinatie van beide, wanneer een bepaald model gecreëerd moet worden. Over het algemeen komen deze honden vier tot acht keer per jaar naar het trimsalon.

Effileerhonden: Het uitdunnen of effileren wordt gebruikt bij het reguleren en modelleren van het overvloedig, voor de hond vaak hinderlijk, haar. Deze trimtechniek wordt het meest gebruikt bij spaniels en spanielachtige vachten. Deze worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar (effileerschaar) uitgedund en gemodelleerd. Deze honden komen zo’n vier tot zes keer per jaar naar het trimsalon.

Ontwolhonden: Door middel van een ontwolhark wordt de onderwol tussen de dekharen uitgekamd, waarbij tevens alle loszittende dekharen meekomen. Het toepassen van de ontwoltechniek mag alleen als de hond in de ruiperiode is. Gebruik je deze techniek in één van de andere fases van de cyclus, veroorzaak je een overborstelingseffect. Het ontwollen (al dan niet gecombineerd met een wasbeurt) versnelt de rui en de hond is dus sneller door de ruiperiode heen. Uitwolhonden komen twee à vier keer per jaar naar het trimsalon.

Kortharige honden: Kortharige honden verharen vaak het hele jaar door, met korte stekelharen die overal blijven in zitten. Wanneer deze vacht verzorgd wordt, gaan alle dode haren, stof en vuil verwijderd worden. Twee keer per jaar, tijdens de ruiperiode, is een verzorgingsbeurt aan te raden. Als je deze te vaak gaat borstelen, gaan ze nog erger verharen.

Katten: Voor de volledige vachtverzorging, al dan niet gewassen en gedroogd kan u met uw kat bij ons terrecht. Alsook worden de oren gereinigd en de nageltjes geknipt.

Alle rassen welkom

Vol liefde en beste zorgen

Professionele Trimster

Contacteer mij

11 + 9 =