TRIMSALON

Informatie
Online afspraak maken

Praktische tips & huisregels

  • Zorg dat de hond uitgelaten is voordat u hem/haar naar het trimsalon brengt, u mag ze hier in de straat ook hun behoefte laten doen als u het kakje in een zakje doet wordt dit enorm geapprecieerd en kan terplaatsen weggegooid worden.
  • Breng de hond/kat nooit met een volle maag.
  • Breng de hond aangelijnd naar het trimsalon, de kat graag in een transportbak.
  • Bespreek eventuele medische problemen, loopsheid, agressief gedrag,… zodat hier rekening mee gehouden kan worden.
  • Op tijd komen is voor beide partijen leuk!
  • Maak tijdig uw afspraak want wij zitten met een wachttijd tussen de 4 en 8 weken of maak eenvoudigweg een herhalingsafspraak wanneer u de hond/kat komt afhalen van zijn/haar verzorging.
  • Zorg dat de hond/kat vlovrij is, anders dienen wij een vlooienbehandeling te geven en het salon volledig te ontsmetten wat extra kosten met zich meebrengt. Bij uw dierenarts/apotheek vind u uitstekende preventiemiddelen.
  • Wanneer u meer dan 15 min te laat bent, kunnen wij de verzorging niet meer uitvoeren. Wij vinden het belangrijk dat wij alles op tijd afwerken en onze full-option kunnen afhandelen. 
    Door te laat te komen verschuift enerzijds onze agenda en anderzijds kunnen wij niet het werk uitvoeren dat jullie van ons gewoon zijn. Deze afspraak en dus de gekozen behandeling dient helaas dan ook volledig betaald te worden.

Indien u niet aanwezig kan zijn, gelieve dit tijd te laten weten a.u.b..
Wij zijn genoodzaakt de volledige behandeling aan te rekenen als deze niet minstens 24u voor aanvang geannuleerd wordt.

Brengen gebeurt op afgesproken tijdstip achteraan aan het trimsalon. 

Belangrijste tip: hoe beter u de hond/kat onderhoudt, hoe minder uw bezoek aan het trimsalon kost!

Bent u niet tevreden? Vertel het mij. Ben je wel tevreden, vertel het anderen!

Behandelingen

Honden/katten komen naar het trimsalon voor een extra goede kam- en borstelbeurt, maar ook om verlost te worden van klitten. Langharige honden/katten moeten, door stof en vuil, sneller behandeld worden. Maar ook kortharige honden/katten, mogen een paar keer per jaar verzorgd worden. Tijdens de ruiperiode is dit geen overbodige luxe. Dode hare kunnen dan eenvoudig verwijderd worden. Bij elke soort vacht wordt een gepaste shampoo gebruikt. Dit is belangrijk voor zowel de huid, het haar, als het vermijden van allergie en jeuk.

 

Vachtafhankelijke afwerking

Trimhonden: de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dit wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De vacht kan alleen geplukt worden als deze “rijp” is. Het plukken is dan niet pijnlijk en zo wordt de hond op de meest natuurlijke wijze met zijn vachtwisseling geholpen. Als een ruwharige hond niet geplukt wordt, kan de huid onder het overtollige haar, gaan jeuken. De meeste plukhonden komen twee à vier keer per jaar naar het trimsalon.

Knip-/scheerhonden: Bij deze trimtechniek wordt het haar alleen ingekort. De haarwortel blijft in de huid zitten. Het enige verschil tussen knippen en scheren is de lengte van de vacht die blijft staan. Voor het scheren gebruikt men speciale hondentondeuses met verwisselbare scheerkoppen, waarmee verschillende haarlengten kunnen worden geschoren. Voor het in model knippen van de hond worden rechte, kromme of effileerscharen gebruikt. Afhankelijk van de vacht en de gewenste lengte wordt gekozen voor knippen of scheren. Vaak is het een combinatie van beide, wanneer een bepaald model gecreëerd moet worden. Over het algemeen komen deze honden vier tot acht keer per jaar naar het trimsalon.

Effileerhonden: Het uitdunnen of effileren wordt gebruikt bij het reguleren en modelleren van het overvloedig, voor de hond vaak hinderlijk, haar. Deze trimtechniek wordt het meest gebruikt bij spaniels en spanielachtige vachten. Deze worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar (effileerschaar) uitgedund en gemodelleerd. Deze honden komen zo’n vier tot zes keer per jaar naar het trimsalon.

Ontwolhonden: Door middel van een ontwolhark wordt de onderwol tussen de dekharen uitgekamd, waarbij tevens alle loszittende dekharen meekomen. Het toepassen van de ontwoltechniek mag alleen als de hond in de ruiperiode is. Gebruik je deze techniek in één van de andere fases van de cyclus, veroorzaak je een overborstelingseffect. Het ontwollen (al dan niet gecombineerd met een wasbeurt) versnelt de rui en de hond is dus sneller door de ruiperiode heen. Uitwolhonden komen twee à vier keer per jaar naar het trimsalon.

Kortharige honden: Kortharige honden verharen vaak het hele jaar door, met korte stekelharen die overal blijven in zitten. Wanneer deze vacht verzorgd wordt, gaan alle dode haren, stof en vuil verwijderd worden. Twee keer per jaar, tijdens de ruiperiode, is een verzorgingsbeurt aan te raden. Als je deze te vaak gaat borstelen, gaan ze nog erger verharen.

Katten: Voor de volledige vachtverzorging, al dan niet gewassen en gedroogd kan u met uw kat bij ons terecht. Alsook worden de oren gereinigd en de nageltjes geknipt.

Reviews

Alle rassen welkom

Vol liefde en beste zorgen

Professionele Trimster

Contacteer mij

10 + 7 =